Direktlänk till inlägg 13 maj 2014

Botox - betydligt mer än rynkbehandling för filmstjärnor

Av Joni Erhlandson - 13 maj 2014 09:20

Då någon hör begreppet botox tänker de flesta på hollywoodskådespelare och rynkinjektioner. Till viss del är ju detta också korrekt.

"Botoxinjektioner är mest välkända som estetiska behandlingar mot rynkor"


Faktum är dock att bara tio % av all botox nyttjas för kosmetiska åtgärder. Resterade delen används i den offentliga vården för behandling av vissa sjukdomstillstånd.


Några av de mindre kända men verkningsfulla behandlingsområdena med botox är; botox mot migrän, behandling av tandgnissling, handsvettsbehandling med botox, behandling av inkontinens med botox och botoxbehandling av tics.


Reducerar nervretningar och får muskelfunktioner att slappna av


Hur kommer det sig då att ett och samma medel kan användas till flera olika behandlingar? Jo, botox är en typ av nervsignalsbegränsande medel.


När det sprutas in i en muskel under huden orsakar det en viss förlamningseffekt och reducerar på så vis funktionen i den muskel som injiceras.


Effekten går tillbaka gradvis men innebär att t.ex en svettkörtel inte längre kan krama fram någon svett eller att tuggmusklerna blir mindre aktiv och på så sätt inte arbetar i onödan.


För att behålla den önskade effekten bör man vara beredd på att återupprepa injektionerna med botox var tredje mån.


 

Botox - ett av flera läkemedel med snarlika effekter


Vad många inte känner till är att Botox är ett produktnamn på ett läkemedel. Det existerar dock ett antal läkemedel med en och samma verksamma substans, s.k botulinum-preparat. Ett annat av de mer välkända är ämnet Vistabel.


Botox behandlingar inom vården görs kostnadsfritt


Om man nu besväras av migrän, kraftig svettning eller överaktiv blåsa så är botox definitivt en möjlighet värd att undersökas närmare.


Dessutom ligger det till  så att i de tillfällen botox används för medicinska behandlingar så är det som vid annan sjukvård stadsfinansierat.


När botox används för rynkborttagning eller andra skönhetsrelaterade behandlingar så är kostnaden uppskattningsvis 3 000 kronor per behandlingstillfälle.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Joni Erhlandson - 8 juli 2013 14:29


Det här inlägget kommer att ge dig en bättre kunskap om vad silikonbröst är, på vilket sätt den genomförs samt vilka frågor som konsument man borde ställa. Målet är att du ska förstå ingreppets möjligheter & risker. Detta är för ditt eget bästa & för...

Av Joni Erhlandson - 27 juni 2013 17:02

Laserbehandlingar har på senare tid blivit mycket populära inom estetisk medicin & skönhet. Detta beror på att man kan med hjälp av laser åtgärda många olika ”problem”.   För dig som funderar på denna typ av behandling, är det viktigt...

Av Joni Erhlandson - 2 maj 2013 11:26

Intresset för tatueringsborttagning har aldrig varit större och det ökar nästan lika kvickt som för att låta tatuera sig. Anledningen till det ökade intresset för tatueringsborttagning grundar sig på två faktorer. Först och främst har det blivit &rdq...

Av Joni Erhlandson - 14 mars 2013 10:14

En näsoperation eller näsplastik är ett plastikkirurgsikt skönhetsingrepp vilket utförs i syfte att förändra näsans storlek och form. Näsplastik kan trots oerhört återhållsamma justeringar ha en betydande inflytande på vårt yttre. De ändringar ingre...

Av Joni Erhlandson - 13 februari 2013 15:48


LPG är utvecklad kring en patenterad teknik som behandlar kroppsvävnad i hyn samt underhudsfettet. Det fungerar på ungefär samma sätt som en dammsugare med ett munstycke som suger upp och rullar huden. Djupmassagen skall öppna lymf- och blodkärl i h...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards