Direktlänk till inlägg 2 maj 2013

Tatueringsborttagning

Av Joni Erhlandson - 2 maj 2013 11:26

Intresset för tatueringsborttagning har aldrig varit större och det ökar nästan lika kvickt som för att låta tatuera sig.

Anledningen till det ökade intresset för tatueringsborttagning grundar sig på två faktorer. Först och främst har det blivit ”enklare” att göra en tatuering. Både i social och praktisk mening. Med ett ökande antal som låter tatuera sig blir det allt fler som ångrar sig.

Den andra grunden är att teknikerna för tatueringsborttagning utvecklats hastigt under de senaste åren. Innan slipade man ned hudytan så djupt att man nådde ned till tatueringen eller skärde man ut tatueringen på kirurgisk väg. Båda metoderna var besvärande och lämnade ofta synbara ärr.

Effektiv tatueringsborttagning genomförs m.h.a laser     

Laser är ett koncentrerat ljus som visat sig väldigt användbart inom den estetiska vården. Lasern omvandlas till värme och m.h.a att använda olika våglängder (färger) kan man styra exakt var utveckligen av värmen sker.

Under en tatueringsborttagning med laser utnyttjar man värmeenergin till att bränna upp tatueringspigmenten under hudytan. När färgen splittrasts upp städar kroppens egna system själv upp genom att transportera bort dem från hudytan och ut den naturliga vägen.

Den laserteknik som används vid tatueringsborttagning heter Q-switchad YAG-laser. Tekniken är i sig dessvärre inte någon garanti för fördelaktiga resultat. Det som avgör är hur bra den ifrågavarande maskinen är kombinerat med behandlarens erfarenhet.

Innan man bestämmer sig för var man skall genomföra sin tatueringsborttagning bör man därför vara mycket noggrann och insatt. I annat fall blir man inte sällan besviken!




Det behövs fem till tio behandlingar

Tatueringsborttagning är inte någon engångsbehandling. Exakt hur många behandlingstillfällen som krävs för att avlägsna en tatuering grundar sig på många olika faktorer som färger, ålder, placering och så vidare. Oftast krävs fem till tio behandlingssessioner för att nå ett önskvärt slutgiltigt resultat. Det är avsevärt mycket lättare att låta utföra en tatuering än att ta bort den!

Tre ggr så dyrt som att tatuera sig

Olyckligtvis är en kvalitativ tatueringsborttagning en förhållandevis kostsam apparat. Lite grovt kan man räkna med att det kostar ungefär 3 gånger så mycket att avlägsna en tatuering som att få den.

Det som avgör priset för en tatueringsborttagning är bl.a storleken på tatueringen som ska avlägsnas, antal laserbehandlingar som krävs och utrustningens kvalité.

I ett konkret ex. kan man utgå ifrån att den ungefärliga prisbilden för att avlägsna en tatuering på 10X10 cm är ungefär 20 000 kr.

Källa: www.plastikoperationer.net/tatueringsborttagning-laser-tattuering

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Joni Erhlandson - 13 maj 2014 09:20

Då någon hör begreppet botox tänker de flesta på hollywoodskådespelare och rynkinjektioner. Till viss del är ju detta också korrekt. "Botoxinjektioner är mest välkända som estetiska behandlingar mot rynkor"   Faktum är dock att bara tio % av al...

Av Joni Erhlandson - 8 juli 2013 14:29


Det här inlägget kommer att ge dig en bättre kunskap om vad silikonbröst är, på vilket sätt den genomförs samt vilka frågor som konsument man borde ställa. Målet är att du ska förstå ingreppets möjligheter & risker. Detta är för ditt eget bästa & för...

Av Joni Erhlandson - 27 juni 2013 17:02

Laserbehandlingar har på senare tid blivit mycket populära inom estetisk medicin & skönhet. Detta beror på att man kan med hjälp av laser åtgärda många olika ”problem”.   För dig som funderar på denna typ av behandling, är det viktigt...

Av Joni Erhlandson - 14 mars 2013 10:14

En näsoperation eller näsplastik är ett plastikkirurgsikt skönhetsingrepp vilket utförs i syfte att förändra näsans storlek och form. Näsplastik kan trots oerhört återhållsamma justeringar ha en betydande inflytande på vårt yttre. De ändringar ingre...

Av Joni Erhlandson - 13 februari 2013 15:48


LPG är utvecklad kring en patenterad teknik som behandlar kroppsvävnad i hyn samt underhudsfettet. Det fungerar på ungefär samma sätt som en dammsugare med ett munstycke som suger upp och rullar huden. Djupmassagen skall öppna lymf- och blodkärl i h...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards