Direktlänk till inlägg 14 mars 2013

Näsplastik - näsoperation

Av Joni Erhlandson - 14 mars 2013 10:14

En näsoperation eller näsplastik är ett plastikkirurgsikt skönhetsingrepp vilket utförs i syfte att förändra näsans storlek och form. Näsplastik kan trots oerhört återhållsamma justeringar ha en betydande inflytande på vårt yttre.

De ändringar ingreppet kan åstadkomma är samtidigt det som lyft näsplastik till ett av dom mest efterfrågade kirurgiska ingreppen i världen.

Innan man går igenom en näsplastik är det viktigt att tänka sig med stor noggranhet för. Till mest betydelsefulla ställningstagandena hör följande:

Det finns risk att du blir missnöjd

Näsplastiker är ett av de operationer där risken är störst att du blir missnöjd med det kirurgiska resultatet. För det första rör det sig om ovana. Att man reagerar kraftigt på den stora förändringen av näsans utseende. Det här är väldigt vanligt men lyckligtvis ofta övergående. De flesta personer som känner att de ”önskar ha tillbaka sin tidigare näsa” är normalt sett mycket tillfreds efter 6 månader då de hunnit vänja sig.

Den andra förklaringen till missnöje är att det slutgiltiga resultatet faktiskt inte blev som man hoppats på även om själva operationen blev bra. Detta kan bero på orealistiska förväntningar, brister i kommunikationen med kirurgen eller oförutsägbara ändringar under läkningen.

Det händer inte sällan att människor som utfört en näsplastik kommer tillbaka flera gånger för att låta utföra ytterligare ändringar innan de är helt tillfredsställda eller i vissa fall slutar eftersom de inte har råd eller vilja att operera fler gånger. Dessutom är det inte ovanligt att kirurger säger nej till flera operationer p.g.a de potentiella riskerna vilka ökar för var gång man opererar i näsan.




Ditt yttre kommer att ändras för all framtid

En näsoperation förändrar formen på en av de ansiktskomponenenter som har störst inflytande på hur vårt ansikte uppfattas. Näsan placering gör den dessutom, till skillnad från kirurgiska ingrepp som utförs på kroppen, omöjlig att dölja. Det är även mycket besvärligt att återbörda näsan när man börjat operera i den.

Ovanstående orsaker gör det speciellt viktigt att aldrig göra en näsplastik utan att mycket noga ha värderat både uppsidor och nackdelar med ingreppet. Vidare ska man väja plastikkirurg med största respekt och med denne i detalj gå igenom exakt vad man vill förändra och uppnå.

Man får ofta göra mer än en operation

Näsan har en mycket invecklad uppbyggnad och är därmed också väldigt sårbar. Dessutom noteras minsta lilla assymetri etcetera väldigt väl p.g.a att dess läge mitt i ansiktet.

Ovanstående två faktorer gör att näsplastiker är de operationer som oftast får göras om av alla plastikoperationer. Man kan räkna med 15-20% av alla näsplastiker kräver minst en åtgärd av operationsresultatet i efterhand.

Den höga andelen komplikationer innebär att somliga plastikkirurger väljer att helt enkelt inte genomföra näsplastiker i syfte att slippa missnöjda kunder.

För mer info klicka här.

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Joni Erhlandson - 13 maj 2014 09:20

Då någon hör begreppet botox tänker de flesta på hollywoodskådespelare och rynkinjektioner. Till viss del är ju detta också korrekt. "Botoxinjektioner är mest välkända som estetiska behandlingar mot rynkor"   Faktum är dock att bara tio % av al...

Av Joni Erhlandson - 8 juli 2013 14:29


Det här inlägget kommer att ge dig en bättre kunskap om vad silikonbröst är, på vilket sätt den genomförs samt vilka frågor som konsument man borde ställa. Målet är att du ska förstå ingreppets möjligheter & risker. Detta är för ditt eget bästa & för...

Av Joni Erhlandson - 27 juni 2013 17:02

Laserbehandlingar har på senare tid blivit mycket populära inom estetisk medicin & skönhet. Detta beror på att man kan med hjälp av laser åtgärda många olika ”problem”.   För dig som funderar på denna typ av behandling, är det viktigt...

Av Joni Erhlandson - 2 maj 2013 11:26

Intresset för tatueringsborttagning har aldrig varit större och det ökar nästan lika kvickt som för att låta tatuera sig. Anledningen till det ökade intresset för tatueringsborttagning grundar sig på två faktorer. Först och främst har det blivit &rdq...

Av Joni Erhlandson - 13 februari 2013 15:48


LPG är utvecklad kring en patenterad teknik som behandlar kroppsvävnad i hyn samt underhudsfettet. Det fungerar på ungefär samma sätt som en dammsugare med ett munstycke som suger upp och rullar huden. Djupmassagen skall öppna lymf- och blodkärl i h...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards